Naujo tvarto sindromas - Straipsniai - Betono zona, UAB

Kategorijos

Sekite mus Facebook’e

Facebook Pagelike Widget

Naujo tvarto sindromas

naujo tvarto sindromas

SINAK Densifier™ – prevencinė gyvulių apsaugos priemonė fermoje nuo ligų, odos pažeidimų bei raišumo

Fermos, skirtos gyvulių auginimui, turi būti suprojektuotos ir įrengtos taip, kad būtų išvengta gyvulių bei paukščių sužalojimų, tokių kaip: odos nutrynimas, nudegimai dėl agresyvios chemijos, pėdų ar kanopų pažeidimai. Visa tai gali sukelti įvairias ligas ir gyvulių raišumą bei atnešti didelius nuostolius ūkininkams. Veterinarai tai apibūdina kaip „naujo tvarto sindromas“.

Daugiausia problemų kyla dėl grindų, ant kurių galvijai, kiaulės ir paukščiai praleidžia daugiausia laiko. Dažniausiai fermose yra įrengiamos betoninės grindys. Kaip tvirtas ir kietas betono paviršius gali būti pavojingas gyvulių bei paukščių sveikatai?

Minkštas betono mišinys, vykstant hidratacijos reakcijai (tarp cemento ir vandens), virsta kietomis bei tvirtomis grindimis. Tačiau, ne viskas taip gerai, kaip daugelis mano. Hidratacijos reakcijos metu, kietėjant betonui, cementinio akmens viduje susidaro mikrokapiliarų-kanalų tinklas. Kanalų viduje ant sienelių nusėda šarmingi ir minkšti mineraliniai cheminiai junginiai, kurie kontaktuodami su vandeniu, šlapimu ar mėšlu yra ištirpinami ir kapiliarų tinklu pasiekia betono paviršių, kur ima kauptis. Bėgant laikui, jų koncentracija vis didėja.

Tik įsivaizduokite, gyvulius stovinčius ar gulinčius tokioje šlapimo, mėšlo bei šarminių druskų „sriuboje“. Kadangi betono paviršius fermose pastoviai yra drėgnas – toks hidratuotų šarminių druskų bei mineralų tirpalas kaupiasi paviršiuje ir degina bei erzina gyvulių, paukščių pėdas, kanopas, nagus ar odą. Išplovus hidratuotas kalkes bei kitus tirpius junginius per betono cementinio akmens kapiliarų tinklą jame atsiranda tuštumos, kuriuose kaupiasi bakterijoms. Taip į žaizdas ant kanopų, odos ar snukio patenka bakterijos ir gyvuliai ima sirgti įvairiomis odos, sąnarių ar snukio ligomis. Lauko ganyklose žaizdotus gyvulius nuožmiau puola kraujasiurbiai, taip alindami ir užkrėsdami organizmą parazitais.

Kaip viso to išvengti ar sumažinti neigiamą poveikį iki minimumo?

Priemonė SINAK Densifier™ gali padėti išspręsti šią problemą. SINAK Densifier™ tirpalas patekęs į kapiliarinio tinklo kanalus bei poras reaguoja su minkštais, šarminiais, mineraliniais junginiais ir suformuoja vandeniui bei daugeliui agresyvių cheminių tirpalų atsparų, kietą užpildą. Toks užpildas užkemša bei užsandarina mikro kapiliarinį tinklą, sukurdamas vidinę kietą “membraną-hidroizoliaciją”. Tai sustabdo skysčių patekimą nuo betoninio paviršiaus į kapiliarinius kanalus bei poras ir užrakina tirpių šarminių junginių, mineralų ir druskų migravimą iš kapiliarų į paviršių. Šios priemonės deka nesusidaro dirginanti terpė, kuri ėsdina odą, akis bei sukelia alergines reakcijas. Taip pat, nesuformuoja tuščių ertmių struktūros, kur bakterijos kaupiasi bei dauginasi. Nors betono paviršius yra užsandarintas, betonas vistiek „kvėpuoja“ ir praleidžia garus.

Daugiau informacijos rasite produkto puslapyje.

Sveiki gyvuliai, ramus ūkininko vakaras.

Tinkamai sutvarkytos betoninės grindys ūkyje